Exte Exakt

Sustav nasadnih rolet-kutija za renoviranje

Dimenzije kutija i ovjesne visine

Na raspolaganju stoje tri veličine kutija za sve građevinske situacije

Ovjesne mjere EXTE EXAKT:

Veličina kutije

155 mm x 181 mm

181 mm x 206 mm

220 mm x 245 mm

Mini-lamela, SW 40

1,650 mm*

2,600 mm*

3,500 mm*

Maksi-lamela, SW 60

1,050 mm*

1,700 mm*

2,750 mm*

*maksimalna visina elementa uključujući kutiju

S integriranom zaštitom od insekata vrijede slijedeće mjere:

Veličina kutije

155 mm x 199 mm

181 mm x 224 mm

220mm x 263 mm

Mini-lamela , SW 40

1,650 mm*

2,300 mm*/2,550 mm**

2,300 mm*/ 2,550 mm**

Maksi-lamela, SW 60

1,050 mm*

1,700 mm*

2,300 mm*/ 2,550 mm**

*Maksimalna visina elementa uključujući kutiju (prozor – zaštita od insekata)

** Maksimalna visina elementa uključujući kutiju (vrata– zaštita od insekata)

EXTE EXAKT

Malen, jak i povoljan

S tri različite veličine rolet-kutija riješene su sve građevinske situacije. Na primjer spojnice, dijelovi ili zamaknut uvod lamela. Visine elemenata su moguće do 3,500 mm. Naglasak je stavljen na racionalnu montažu i lakoću održavanja i eventualne zamjene dijelova temeljem provjerene tehnike kliznog ležaja. Rolet-kutija postaje integralni dio prozora te pospješuje njegovu energetsku učinkovitost.

VELIKI IZBOR - Više od 130 boja


U današnje vrijeme izbor boja za profilne sustave je vrlo velik. Da bismo bili u mogućnosti dostavljati i male količine profila u željenoj boji, EXTE je instalirao novi, potpuno automatski stroj za PVC foliranje. To garantira kratko vrijeme reakcije od narudžbe do dostave, također i kod malih isporuka.

Sa više od 130 folija EXTE može udovoljiti svim potencijalnim kupcima.

 

DJELOMIČNI I PUNI DEKOR - Otvoren za oblikovanje

Obučen u puni dekor. Dizajn je ovdje moguć bez ograničenja jer iznutra i izvana dekor može biti u različitim bojama. Na zahtjev također u malim količinama.

Kod djelomičnog dekora unutarnje strane ostaju bijele. Folija je u ovom slučaju s vanjske strane te odgovara određenoj boji okvira.

Tehnika umetanja – jednostavno genijalno

Velika prednost rolet-sustava EXTE EXAKT leži u njihovoj tehnici klizanja. Kompletni namotaj s lamelama se preko kliznog ležaja umeće u rolet-kutiju kao u ladicu. To ne samo da povećava učinkovitost i pristup pri montaži već značajno olakšava izmjenu dijelova.

Klizni ležaj – trajno stabilan

Klizni ležajevi su izrađeni od visoko-djelotvorne plastike proizvedene za auto-industriju. Motori i getribe mogu na taj način direktno biti postavljene na klizne ležajeve. Nema potrebe za skupim potpornim tanjurima. Ovo jako pojednostavljuje procesiranje i skladištenje te posljedično snižava troškove.

Odgovarajući za sve prozorske sustave

Rolet-kutije EXTE EXAKT odgovara svim prozorskim sustavima. Cijela paleta adapter-letvica stoji na raspolaganju za razne profile okvira prozora.

JEDNOSTAVNA MONTAŽA

EXTE je vrlo pažljiv kad je riječ o spoju prozorskog profila i rolet-kutije. Specijalna adapter-letvica, dostupna za svaki profilni sustav, u radionici se pričvršćuje na prozorski okvir. Prozori i rolet-kutije stoga mogu biti prevezene odvojeno na mjesto montaže, štedeći pritom troškove prijevoza. Na mjestu montaže rolet-kutija se jednostavno spusti odozgo na prozorski okvir i gurne naprijed dok ne „sjedne“ i ne čuje se „klik“. Ne može biti jednostavnije.

Maksimalna čvrstoća

Adapter-letvica i podna daska su tako konstruirane da se stvori zrako- i vodo-nepropusna te čista veza s prozorskim okvirom. Iz tog razloga nema potrebe za dodatnim mjerama kao što su brtvljenje ili zakucavanje. Sama konstrukcija omogućuje trajno zabrtvljenu, bešavnu i stabilnu vezu.

SPECIJALNO ČELIČNO OJAČANJE

U praksi je poznat problem fiksiranja velikih prozorskih elemenata ili elemenata prozor-vrata kad je rolet-kutija već ugrađena. EXTE rješava ovaj problem specijalnim čeličnim ojačanjem. S ovim jedinstvenim rješenjem, prozorski element je statički ojačan.

Na taj način mogu se realizirati širina prozora od 2,40 m i visina zgrade do 8 m bez potrebe za stropnim ojačanjem.

ODGOVARAJUĆI SPOJ

Za spajanje EXTE EXAKT rolet-kutije za prozor, EXTE nudi raznovrsne učvršćujuće držače koji savršeno pristaju svakom prozorskom sustavu.

VODILICE LAMELE

Širok asortiman vodilica te rolete napravljene od plastike i aluminija dopunjavaju EXTE EXAKT sustav. One se mogu koristiti alternativno za mini i maksi lemele.

Dostupni su i odgovarajući uvodnici za lamele i završne kapice. Aluminijske lamele mogu se također koristiti s aluminijskim prozorima ili velikim elementima.

ZAŠTITA OD INSEKATA ZA PROZORE I VRATA


Sustav za zaštitu od insekata ne mijenja prostor gdje se nalazi rolo. To znači da veće dimenzije ne vode do većih troškova. Pozicioniranje komarnika ispred lamele donosi tu prednost da insekti ne mogu ući u rolet-kutiju.

Time su mogućnosti oštećenja komarnika od strane roloa gotovo nikakve. Pristup komarniku za eventualno održavanje je lak. Sustav zaštite od insekata je dostupan za sve veličine kutija. Dimenzije su u prethodnoj tabeli .

VODILICE

Jednostavan dodatak zaštiti od insekata

Rolet- kutije mogu biti dostavljene na zahtjev tako da je moguće naknadno ugraditi komarnike. Vodilica s klizačem za komarnik je tada već ugrađena, samo što je klizač pokriven ispunjavajućom trakom do trenutka kad se odlučite postaviti komarnik.

To znači da kupci stanova u stambenoj jedinici sami mogu donijeti odluku o ugradnji komarnika.

Zaštita od insekata

EXTE je razvio specijalni klik-zasun kojim je lako upravljati. Mehanizam funkcionira bez da se dijelovi pomiču te osigurava trajno i pouzdano funkcioniranje. Vaš sustav zaštite od insekata iz tog razloga može biti instaliran bez komplikacija i potrebe za velikom snagom.

EXTE-FIX-zapinjanje sustav

Ako komarnik postane istrošen kroz mnoge godine uporabe, može se vrlo jednostavno promijeniti. Do komarnika se lako dođe kada se otvori rolet-kutija. Patentiran EXTE-Fix-zapinjanje sustav također pojednostavljuje montažu. Tako se štede novac i vrijeme.

ZAŠTITA OD INSEKATA ZA ULAZNA VRATA

SAMO KOD EXTE-a

Patentiran rolo za vrata je doslovno integriran u vodilicu. Sam komarnik se izvlači pomoću ergonomski oblikovane ručke. Posebna pažnja stavljena je na jednostavnost rukovanja: rolo-vrata se mogu jednostavno otvoriti i zatvoriti jednom rukom. Zamjena komarnika je jednostavna je u istoj mjeri.

Kad se maknu kazete u patentiranoj EXTE dva-u- jedan vodilici, komarnik se jednostavno makne i zamijeni.

ESTETSKI I PRIVLAČAN - JEDNOSTAVNO KORIŠTENJE

Čak i sustavi do 2,600 mm širine mogu se realizirati s dvodijelnim vratima sa zaštitom od insekata. To korisniku daje mogućnost potpune zaštite od insekata i kad su prozorska vrata otvorena. Ako vrata zaštite d insekata nisu potrebna ona će gotovo u potpunosti nestati u vodilici. Samo estetski oblikovana ručka će biti vidljiva.

POTPUNA ZAŠTITA - SVE VARIJACIJE SU MOGUĆE

Zaštita od insekata može biti u „prozor-varijanti“ u kojoj se komarnik spušta odozgo prema dolje, ili u „vrata-varijanti“ s bočnim klizanjem. U jednoj kutiji moguće su obje varijante.

Maksimalne mjere za vrata i prozor zaštitu od insekata:

 

Maksimalna širina

Maksimalna visina elemenata uključujući kutiju

Prozor-zaštita od insekata

1,600 mm

2,300 mm

Vrata- zaštita od insekata (jednokrilna)

1,300 mm

2,550 mm

Vrata- zaštita od insekata (dvokrilna)

2,600 mm

2,550 mm

ŠTEDNJA/UŠTEDA ENERGIJE POSTAJE JEDNOSTAVNIJA

Ako se EXTE EXAKT rolet-kutije koriste pri renoviranju tada će se smatrati dijelom prozora s gledišta toplinska izolacije. Tada će se smatrati kao „gornje proširenje štoka“ koji je dostavljen i montiran zajedno s prozorom. U ovom slučaju postoje dva zahtjeva:

  1. 1.Minimalni zahtjev s gledišta toplinske izolacije

Temperaturni faktor fRsi = 0,70 s unutarnje strane strukturnog spoja je najniža dopustiva vrijednost kako se ne bi razvila plijesan. To je ekvivalentno unutarnjoj površinskoj temperaturi od 12,6 stupnjeva Celzijusa. Temperaturni faktor se provjerava na tri točke.

  1. 2.Zahtjevi glede koeficijenta toplinske propusnosti cijelog/cjelokupnog elementa

Prozor uključujući i rolet-kutiju ne smije prijeći koeficijent termalne propusnosti od 1,3 W/m²K. Koeficijent termalne propusnosti je izveden iz individualnog toplinskog koeficijenta prozorskog elementa i individualne rolet-kutije uzimajući u obzir proporciju površine. Izračun je veoma jednostavan, i može se vidjeti iz primjera dolje.

ROELT-KUTIJE I PROPIS O ŠTEDNJI ENERGIJE

Propis o štednji energije predstavlja zakonsku osnovu za toplinsku izolaciju rolet-kutija. Razlika je u ovom slučaju između novogradnje: Rolet-kutija je sastavni dio vanjskog zida i renoviranja stare zgrade: rolet-kutija je vidljiva i čini dio prozora.