O nama

Mexpo_2

MEXPO d.o.o. osnovao je Vladimir Vurušić u Čakovcu 1993. godine kao tvrtku za izvoz metalnih proizvoda i uvoz proizvoda za upotrebu u graditeljstvu, prije svega PVC profila za izradu prozora i vrata.

Godine 1994. MEXPO postaje generalni zastupnik za Republiku Hrvatsku renomiranog njemačkog proizvođača profila za izradu PVC stolarije firme SALAMANDER Industrie/Produkte GmbH i počinje s veleprodajom profila proizvođačima PVC stolarije diljem Hrvatske.

Od 1997.godine sjedište tvrtke je Velika Gorica, a od 2004. Zagreb.

Od 2003. godine MEXPO dobiva generalno zastupstvo njemačkog proizvođača rolet-kutija i pribora, firme EXTE Extrudertechnik GmbH.

Od 2004.godine MEXPO posluje na današnjoj adresi u Novom Zagrebu na vlastitom zemljištu i u vlastitim skladišnim i uredskim prostorima.

Od početka poslovanja MEXPO je uspješna mala, a zatim srednja kompanija sa stabilnim poslovanjem, bez kredita i drugih opterećenja, visoko likvidna i rentabilna.

Sa svojih stotinjak stalnih kupaca MEXPO ostvaruje tržišni udio od 22-25% na hrvatskom tržištu profila za PVC stolariju i uspješno posluje usprkos teškoj gospodarskoj situaciji koja od 2009.godine opterećuje hrvatsko gospodarstvo, a posebno graditeljstvo.

MEXPO je danas 100% privatna tvrtka, jedini vlasnik i direktor je Vladimir Vurušić iz Zagreba.