Exte Elite XT

JEDAN SUSTAV - SVE MOGUĆNOSTI

 

Montažne dimenzije s otvorima za reviziju prema unutra, dolje i prema van

Veličina kutije

175 mm x 220 mm

200 mm x 220 mm

240 mm x 255 mm

Mini lamele, SW 40

1,750 mm*

2,500 mm*

3,500 mm*

Maksi lamele SW 60

1,200 mm*

1,850 mm*

2,800 mm*

*Visina elementa uključujući kutiju

 

Montažne dimenzije kod uporabe venecijanera

Veličina kutije

240 mm x 255 mm

Vanjska blenda 240 m

2,000 mm*

Vanjska blenda 280 m

2,700 mm*

*Visina elementa uključujući kutiju

Očaravajuće mogućnosti

EXTE već nekoliko desetljeća dizajnira rolet-sustave. Sustavni razvoj i usavršavanje sistemskih koncepata i platformi tehnologije je uvijek u skladu s promjenjivom tržišnom potražnjom.

Novi EXTE ELITE XT znači da se svi građevinski modeli mogu realizirati s jednom sistemskom platformom. To otvara nove poslovne i prodajne mogućnosti; npr. uporabom venecijanera ili vanjskim otvorom za reviziju rolet-kutije.

 

TEHNIČKE INOVACIJE ZA MAKSIMALNU DODANU VRIJEDNOST

Mnogo godina rada posvećeno je razvoju EXTE ELITE XT rolet-sustava. Najbolji rezultat je koncept varijabilnog otvaranja prema dolje, prema unutra i prema van kao i uporaba venecijanera. Još jedan aspekt ovog rješenje jest njegova jednostavnost: njegov ovjesni kapacitet je jednak za sve tipove otvora, bez obzira kakav je otvor za reviziju. Ne pravi razliku niti da li koristite zaštitu od insekata (komarnik) ili ne. To daje EXTE kupcima veliku prednost na tržištu.

Potpuno novi koncept kliznog umetanja namotaja, varijabilne vodilice, jednostavna rješenja za spojeve, dijelove i modificiran uvodni otvor i kazeta za zaštitu od insekata u prozorima i vratima, također predstavljaju veliku prednost. EXTE ELITE XT donosi prvi put na tržište rolet-sustav koji omogućuje maksimalnu fleksibilnost.

 

MAKSIMALNA FLEKSIBILNOST, MINIMALAN BROJ DIJELOVA - JEDAN SET DIJELOVA, ČETIRI TIPA OTVORA

Novi EXTE ELITE XT rolet-sustav uvodi novu eru u dizajnu rolet-sustava: jedan set dijelova, jedna strana zida, jedna izolacija i učvršćujuća osovina – i četiri vrste otvaranja rolet-kutije.

Sve se to temelji na dizajnerskom principu da se jedan element može koristiti na različite načine u različitim situacijama.

Varijanta otvaranja rolet-kutije ovisi o izmjeni uvodnika. Bazna ploča kliže na novu poziciju u „glavi“ rolete. Donja blenda za održavanje je jednostavno skraćena na zadanim točkama ili se naručuje direktno od EXTEa.

 

UŠTEDE NA SKLADIŠTU - MANJE DIJELOVA

Učvrsna letvica se može saviti na dvije točke i tako koristiti za svaki tip otvora. Na taj način se smanjuje broj dijelova na skladištu kao i naručivanje materijala. Proizvođač može birati između kutne letvice (pričvršćivanje odvijačem na fronti prozorskog okvira) i ravne letvice (pričvršćivanje na strani prozorskog okvira). Letvice odgovaraju svim prozorskim sustavima.

Izolacija također može biti jednostavno usklađena s načinima otvaranja rolet-kutije pomoću posebnih žljebova. Na taj način maksimalno je smanjen boj artikala potreban za izradu rolet-kutija EXTE ELITE XT.

 

REVIZIONI OTVOR PREMA UNUTRA - KLASIČNO RJEŠENJE ZA RENOVIRANJE

Sa svojim platforma principom, EXTE ELITE XT rolet-sustav nudi savršeno rješenje za svaku situaciju.

U klasičnoj varijanti, kao nasadna kutija za renoviranje, unutarnja blenda se otvara. Ovo omogućava najveći mogući revizioni otvor.

Aluminijska kazeta sa zaštitom od insekata je ili već ugrađena ili se može po potrebi naknadno ugraditi. EXTE ELITE XT rolet-sustav stoga ima najmanji mogući broj dijelova.

REVIZIONI OTVOR PREMA DOLJE - IDEALNO RJEŠENJE ZA NOVE ZGRADE

EXTE ELITE XT je idealno rješenje i za nove zgrade, jer revizioni otvor prema dolje omogućava dostupnost rolet kutije čak i ako je izvana prekrivena fasadom. Stoga unutarnja blenda može biti s unutarnjim kutnim nosačima za stiropor.

Dubina prozorskog okvira je moguća do 92 mm, s revizionim otvorom od 100 mm. To je prikladno za sve moguće radove montaže ili demontaže. Sustav nudi više vrsta kutnih nosača od aluminija ili plastike kao npr. uvrtno zidno sidro. Kako se revizioni otvor otvara prema dolje, gornji izolacijski klin je u žlijebu i ne može ispasti kada je blenda za održavanje otvorena. To značajno olakšava posao održavanja.

 

REVIZIONI OTVOR PREMA VAN – RJEŠENJE ZA MAKSIMALNU NEPROPUSNOST ZRAKA

Kada je potrebna maksimalna nepropusnost zraka u pasivnim kućama ili javnim zgradama, EXTE ELITE XT rolet-sustav nudi idealno rješenje s otvorom za održavanje prema van.

To je postignuto jednostavnim pomicanjem baznog elementa. To omogućava rolet-kutiji da bude potpuno prekrivena u interijeru (nevidljiva) i zračno dobro zabrtvljena. Ako nema potrebe za zaštitom od insekata, otvor je zatvoren aerodinamičnom, pričvršćenom aluminijskom blendom.

Vodilica za venecijanere i otvor za reviziju prema van sastoje se od dva dijela. To omogućava vodilici da bude prekrivena žbukom, istovremeno dozvoljavajući sustavu demontažu. Za odvojene elemente, standardne vodilice se proširivanjem dovode to tražene dimenzije .

 

VENECIJANERI – MODERNA INSTALACIJA ZA ATRAKTIVNE PROZORE

S EXTE ELITE XT širina vanjskog otvora za reviziju može se povećati tako da se bazni profil pomakne prema unutra. To omogućava montažu venecijanera.

Venecijaneri su popularni kao zaštita od sunca, zaštita od pogleda u prostoriju u školama, javnim i poslovnom zgradama. Oni su atraktivni te dostupni u velikim širinama.

Za izvedbu s venecijanerima, EXTE nudi specijalni kutni učvršćivač za sustav koji daje kutiji povećanu stabilnost i potpuno nosi teret venecijanera. Venecijaner-paket je izravno pričvršćen na građevni element.

 

MONTAŽA SA UVJERLJIVIM PREDNOSTIMA – MANJE JE VIŠE

Ležaj, koji podnosi veliko opterećenje, na sebi ima univerzalno izdužene rupe. To omogućava montažu svakog konvencionalnog motora. Ležaj je fiksiran zahvaljujući odgovarajućem prihvatniku u zidu. Može se okretati u okretajima od 12 stupnjeva kako bi se prilagodio poziciji zavrtnih vijaka u motoru.

Uz pomoć zatvarača (prikazano crveno na slici), ležaj je fiksiran na bočni zid. Odlučujuća prednost je što nema potrebe za metalnim ležajem za motor.

Koristeći plastični ležaj umjesto metalnog, štedi se na dijelovima i troškovima, te donosi i prednost u demontaži: kada se zatvarač odvije namotaj lamele se može odrolati, čak i ako motor ne radi.

 

PODJELA SPOJKI - JEDNOSTAVAN, BRZ I INOVATIVAN  

Dvostruka glava vijčano se pričvrsti u rolet-kutiji. Za spojke i podjele na raspolaganju su specijalni umeci. Okretni umeci provode se „bajunetnim“ zatvaračem kroz dvostruku glavu. Prolaz je dovoljan za osovine do 60 mm promjera.

 

INTEGRIRANA ZAŠTITA OD INSEKATA – „OPAKO“ RJEŠENJE S VISOKIM KOMFOROM

Komarnik se nalazi između lamela i prozora. To znači da je kapacitet rolet-kutije neovisan o ugradnji zaštite od insekata. Ta se činjenica odnosi na sve tipove revizionog otvaranja (zaštita od insekata s venecijanerom nije moguća).

Komarnik je postavljen u stabilnu aluminijsku kazetu zajedno sa skočnim mehanizmom. To omogućava da se zaštita od insekata priprema neovisno o kutiji. Kazeta se jednostavno umeće između dva uvodna otvora.

Bez obzira da li su rolet-kutije s otvorom za reviziju prema unutra, dolje ili prema van, sustav zaštite od insekata može se naknadno dodati bilo kad do visine elementa 2,550 mm (uključujući kutiju). Cijela operacija je jednostavna i lagana. Vodilice lamele su specijalno pripremljene za ovu svrhu.

Kad se makne blenda, samo je potrebno umetnuti aluminijski profil.

 

SUSTAV ZAŠTITE OD INSEKATA – SVE VARIJACIJE SU MOGUĆE

Sustav zaštite od insekata može se postaviti od gore prema dolje (prozorska verzija) ili s bočnim izvlačenjem (vratna verzija). Obje verzije su moguće u jednoj kutiji.

1.Najlakši sustav korištenja gdje se komarnik nalazi između lamela i prozora

2.Dvodijelni prozor s vertikalnom zaštitom od insekata

3.Dvodijelna balkonska vrata s vodoravnim izvlačenjem

4.Montažni element s horizontalnim i vertikalnim izvlačenjem u jednoj kutiji.

 

Maksimalna širina

Maksimalna visina uključujući rolet-kutiju

Prozorska zaštita od insekata

1,600 mm

2,550 mm

Zaštita od insekata, jedno-krilna vrata*

1,300 mm

2,550 mm

Zaštita od insekata, dvokrilna vrata*

2,600 mm

2,550 mm

* naknadna ugradnja sustava zaštite od insekata nije moguća

UČINKOVITA TOPLINSKA ZAŠTITA –ŠTEDNJA ENERGIJE POSTAJE JEDNOSTAVNA STVAR

Zakonske osnove za odredbe o toplinskoj izolaciji čvrsto su definirane što se tiče rolet-sustava. Te odredbe se nalaze u Propisu o štednji energije (važi za cijelu Njemačku).

Kada se postavlja na novu zgradu, rolet-sustav se smatra dijelom vanjskog zida. Pritom se traži poštivanje odredbi Propisa o štednji energije. Pri tome projektanti rade s smanjenim koeficijentom „toplinskog mosta“.

Kada se postavlja u staru zgradu, rolet-sustav se smatra gornjim nastavkom prozorskog okvira. Minimalni zahtjev za toplinsku izolaciju je Usb ≤ 0,85 (W/m²K) i fRsi≥ 0,70. EXTE ELITE XT je postigao vrijednosti prikazane u tablici:

 

Usb vrijednost*

frsi vrijednost*

Otvor za reviziju se otvara prema dolje ili prema unutra

0,83 – 0,74

0,70

Otvor za reviziju se otvara prema van

0,82 – 0,67

0,72 – 0,73

Venecijaneri

0,65

0,74

*Usb vrijednost u W/m²K; izračun prema nacrtu za „Propis o štednji energije“ 2012

EXTE posjeduje sve potrebne certifikate. Mogu se pokazati na zahtjev.